Články, videodokumenty

"CO JE TO ATTACHMENT?"

Přehlednou brožuru pro pracovníky a rodiče biologické i náhradní pojednávající o problematice citové vazby mezi dětmi a pečujícími si můžete stáhnout zde.

"MISE NOVÝ DOMOV" POMOHLA PĚSTOUNSKÉ RODINĚ

TV NOVA v pořadu "Mise nový domov" odvysílaném 22. listopadu 2017 pomohla vyřešit bydlení jedné z námi doprovázených pěstounských rodin. Pořad můžete shlédnout zde.

"INFORMÁTOR" NAPSAL O KONFERENCI PPR

Časopis Slezské diakonie "Informátor" v letošním 3. čísle přinesl článek o naší konferenci. V PDF je k dispozici zde.

"MOZAIKA" SE VĚNOVALA PROGRAMU PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY

Srpnové vydání videožurnálu Slezské diakonie "Mozaika" má jako hlavní téma představení našeho Programu pro pěstounské rodiny. Video je k dispozici zde.

ROZHOVOR S L. ADAMOVIČEM O PĚSTOUNSKÉ I ÚSTAVNÍ PÉČI

Mgr. Ladislav Adamovič jako dítě z nefunkční rodiny sám prošel ústavní i pěstounskou péčí. Nyní pracuje jako ředitel dětského domova v Necpalech, jednoho z nejkvalitnějších zařízení pro děti na Slovensku. Jako host naší 5. výroční konference 1. 6. 2017 v Českém Těšíně poskytl pro Slezskou diakonii rozhovor o ústavní i pěstounské péči. Naleznete jej zde.

DOKUMENT ČESKÉ TELEVIZE O PĚSTOUNSKÉ RODINĚ BORKOVCOVÝCH

Dokument ČT o jedné z našich pěstounských rodin naleznete zde.

ČESKÁ TELEVIZE NATÁČELA NAŠI VÝROČNÍ KONFERENCI

S cílem zvyšovat kvalitu pěstounské péče uskutečnil Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie 1. 6. 2016 ve sborovém centru Hutník v Třinci pro zájemce z řad odborných pracovníků i samotných pěstounů již 4. ročník své výroční konference. O konferenci projevila velký zájem Česká televize, která z ní pořídila do Událostí v regionech reportáž, kterou naleznete zde (čas 14:02), i rozhovor s vedoucím PPR vysílaný na ČT24, který je k dispozici zde. Fotografie z konference naleznete na webu Slezské diakonie zde.

INFORMÁTOR 1/2016

První číslo časopisu Slezské diakonie v roce 2016 přineslo několik stran k tématu rodiny a náhradní rodinné péče. Časopis si můžete stáhnout zde.

INFORMÁTOR 3/2015

Časopis Slezské diakonie "Informátor" v čísle 3/2015 přinesl na stranách 13-14 aktuální informace o Programu pro pěstounské rodiny a problematice náhradní rodinné péče. Časopis si můžete stáhnout zde.

SRPNOVÝ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR PRO DĚTI BYL PLNÝ PARÁDNÍCH AKCÍ

Od 3. do 7. srpna 2015  pořádala karvinská pobočka PPR příměstský tábor pro děti z pěstounských rodin plný atraktivních aktivit. Článek, který na toto téma uveřejnil karvinsko-havířovský Deník.cz, najdete zde.

KARVINSKÝ DENÍK NAPSAL O NAŠÍ KONFERENCI

Karvinská mutace Deníku zveřejnila článek o naší konferenci, která proběhla 1. června 2015 v lázních Darkov. Odkaz na webovou stránku novin, kde se článek rovněž objevil, je zde, skenované PDF tištěné verze článku naleznete zde.

INFORMÁTOR 1/2014

Časopis Slezské diakonie "Informátor" se v čísle 1/2014 věnoval Programu pro pěstounské rodiny a problematice náhradní rodinné péče. Časopis si můžete stáhnout zde.